Logo
038-2223372

Op vakantie in Groningen

Wie aan Groningen denkt, zal tegenwoordig wellicht denken aan de aardbevingen die er plaats vinden door gaswinning.
Alleen heeft Groningen meer te bieden dan enkel gas.

Groningen heeft één van de mooiste natuurparken van Nederland. Nationaal Park Lauwersmeer is de broedplaats voor veel vogels en heeft in de winter de bijzondere vogelsoorten zoals de Brandgans, Euraziatische Widgeon en de Tundra Zwaan te gast.
Vanuit de vele vogelkijkhutten zijn dagelijks nieuwe en bijzondere exemplaren te ontdekken. Daarnaast biedt Groningen het kleinste waddeneilanden aan, namelijk Rottumeroog en Rottumerplaat.
Beide eilanden zijn een beschermd natuurgebied met vele vogelsoorten en zeehonden. Staatsbosbeheer organiseert unieke expedities naar dit bijzondere gebied.

Naast prachtige natuur heeft Groningen meerdere musea te bieden, van de geschiedenis van de veenkolonie tot aan het Groninger Museum met veel unieke exposities. Met in het verleden een expositie van David Bowie, op loopafstand van het station in de hoofdstad.

De stad Groningen biedt een divers aanbod aan winkels en activiteiten. Als studentenstad staat de ontwikkeling nooit stil. Van kleine kledingboetiekjes tot speciale restaurants en brouwerijen, Groningen heeft het allemaal.
Het grote aanbod aan terrasjes zorgt er mede voor dat ook de mensen die niet van winkelen, toch goed vermaakt worden in Groningen.
Van de Martinitoren tot aan de Nieuwe Kerk, er is genoeg te zien.

Alle vakanties in Groningen