Logo
038-2223372

Over ons:

ElkeBeperking.nl is een website met toegankelijke vakantiebestemmingen zoals hotels, B&B’s, vakantiewoningen, groepsaccommodaties, vakantiechalets en campings. Accommodaties die ook toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Op ElkeBeperking.nl vindt u een groot aantal accommodaties die voorzieningen hebben voor deze groep vakantiegangers.


Waarom deze website:

Het idee voor de website ElkeBeperking.nl is ontstaan vanuit de vele geluiden die wij opvingen dat het zo ontzettend moeilijk is om een geschikte vakantiebestemming te vinden wanneer je een lichamelijke beperking hebt. Wij zijn dit gaan onderzoeken en al snel bleek dat accommodaties die toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel of mensen met een andere beperking er wel zijn, maar dat het vinden ervan moeilijk is en veel tijd kost. Informatie over de toegankelijkheid en voorzieningen voor mensen met een beperking ontbreekt vaak of is erg beperkt. Vaak is die informatie niet meer dan: ‘rolstoeltoegankelijk’ of ‘geschikt voor mindervaliden’ en is niet duidelijk welke voorzieningen er aanwezig zijn.

Bereikbaar, betreedbaar en bruikbaar:

Wanneer één van de gezinsleden of reisgenoten een beperking heeft, dan is een weekendje weg of gezamenlijke vakantie alleen mogelijk wanneer de accommodatie ook bereikbaar, betreedbaar en bruikbaar is voor de persoon met een lichamelijke beperking. Zo zijn dus de partner, gezinsleden of vrienden van de persoon met de beperking ook gebaat bij het vinden van een geschikte accommodatie om samen op vakantie te kunnen. Het vinden van een toegankelijke en zo nodig aangepaste vakantiebestemming is dan heel belangrijk. ElkeBeperking.nl maakt toegankelijke vakantiebestemmingen met voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking beter vindbaar en geeft behalve algemene informatie over de accommodatie en de omgeving, ook informatie over de mate van toegankelijkheid en de aanwezige voorzieningen voor de vakantieganger met een beperking.

Voor wie?

De website ElkeBeperking.nl richt zich met zijn aanbod van toegankelijke accommodaties en vakantiebestemmingen op mensen met een lichamelijke beperking en hun partner, gezin, familie of vrienden. Onder mensen met een lichamelijke beperking bevinden zich natuurlijk ook mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met bijvoorbeeld Downsyndroom of met (niet aangeboren) hersenletsel. Uitgangspunt is dat mensen met een beperking over het algemeen niet alleen op vakantie gaan, maar in het gezelschap van één of meer personen zonder een lichamelijke beperking.

Handig zoekfilter:

Bent u slecht ter been, rolstoelgebruiker, slechtziend of heeft u een hulphond of een chronische ziekte zoals astma? Via een handig zoekfilter vindt u op ElkeBeperking.nl die accommodaties die voldoen aan uw wensen en behoeftes. ElkeBeperking.nl geeft vervolgens van alle accommodaties uitgebreide informatie over de toegankelijkheid en over de aanwezige voorzieningen. Zo kunt u inschatten of de vakantiebestemming voldoet aan uw wensen en aan wat u nodig heeft.

Individuele en groepsvakanties:

ElkeBeperking.nl biedt geen (begeleide) groepsvakanties aan maar richt zich op de individuele vakantieganger. Mensen die zelfstandig, met partner, vrienden of familie op vakantie willen. Wilt u toch met een groep op vakantie? Bijvoorbeeld voor een familie- of vriendenweekend of zoekt u een goed aangepaste groepsaccommodatie voor een begeleidde groepsvakantie? Ook dan vindt u uw toegankelijke accommodatie op ElkeBeperking.nl.